Tektronix Technical Forums are maintained by community involvement. Feel free to post questions or respond to questions by other members. Should you require a time-sensitive answer, please contact your local Tektronix support center here.

Current Source dropping during test

Models 2400, 2401, 2410, 2420, 2425, 2430, 2440, 6430
Post Reply
Ahegedus
Posts: 4
Joined: May 24th, 2018, 5:21 pm
Country: United States

Current Source dropping during test

Post by Ahegedus » October 9th, 2019, 8:58 am

Hi,

I have a very simple script to measure a capacitor with a 2410.
I set the system to current source and measure voltage. I use a list of points for the current going from a fixed positive value flipping to a negative value about 2/3 of the way in to measure the discharge.

I have set the system to plc of 1 and it is running in the two wire mode.
I collect data: voltage, current, time.

I notice that the current is decreasing during the run and I have not hit the voltage compliance.
The time zero value of the current is 4.999345554042542e-08 (with a 0.05µm set point)
It drops monotonically to 4.94375063111155e-08 when I reach 99V with 100V compliance set point.

Some samples are even more dramatic.
1.97102925740468e-07 at time zero
to
1.6910901999006e-07 at 194V with 200V compliance
a 15% drop in current.
What is going on here? Why doesn't the system maintain set point current?
Andy

Post Reply

Return to “2400 Series SourceMeter”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests