Tektronix Technical Forums are maintained by community involvement. Feel free to post questions or respond to questions by other members. Should you require a time-sensitive answer, please contact your local Tektronix support center here.

2450 Sourcemeter Hysteresis Sweep

Models 2400, 2401, 2410, 2420, 2425, 2430, 2440, 6430
Post Reply
appleSwell
Posts: 2
Joined: June 9th, 2018, 10:07 pm
Country: United States

2450 Sourcemeter Hysteresis Sweep

Post by appleSwell » June 9th, 2018, 10:25 pm

Hi, I'm trying to perform a simple current-voltage Hysteresis sweep measurement. I'm programming with LabVIEW, starting off of the example VIs that can be found -. I tried using a series of 'Sweep and Acquire Measurement' VI to make it sweep linearly from 0 to x volts, x to -x volts, and -x to 0 volt. However, there is a delay between each sweep, which I want to avoid and have a continuous sweep across all sets of range.

I decomposed the 'Sweep and Acquire Measurement' VI and went down to SCPI command level, using this command ":SOUR:SWE:LIN." However, if I naively give the command with different starting/stop level in series, only the last command's data gets stored in the buffer. Can someone please help me out how to perform a sequence of linear sweeps without delays in-between?

Lastly, I then tried to use 'Read Multiple' VI, in which I supposedly give a list of voltage levels I want the sourcemeter to sweep across. Generating a list of numbers is certainly doable in LabVIEW, but I just don't understand this VI (attached screenshot). Where do I actually put the list? Is it the "manual range"? Why is it just one number then?

I'd greatly appreciate any help. Thank you in advance!
Attachments
Screen Shot 2018-06-10 at 1.18.14 AM.png
Screen Shot 2018-06-10 at 1.18.14 AM.png (229.82 KiB) Viewed 4396 times

Post Reply

Return to “2400 Series SourceMeter”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests