Tektronix Technical Forums are maintained by community involvement. Feel free to post questions or respond to questions by other members. Should you require a time-sensitive answer, please contact your local Tektronix support center here.

Problem Firmware upgrade to C30

Models 2400, 2401, 2410, 2420, 2425, 2430, 2440, 6430
Post Reply
PaulPaul
Posts: 5
Joined: October 8th, 2010, 9:53 am
Country: United Kingdom

Problem Firmware upgrade to C30

Post by PaulPaul » October 8th, 2010, 10:04 am

Hi,
I'm having a problem with my upgrades from C27 to C30.
I'm using the Flash Wizard 32 C09 and a valid data file, but after about 5 seconds the times halts and times out.
In the first 5 seconds the front panel shows: Firmware Upgrade Status:ready to accept Firmware.
I tried several GPIB cables, a GPIB-USB HS unit, several computers but to no avail it will not work. I have 6 units who needs to be upgraded and all will not work.
Any ideas what might be wrong here?

Kind Regards

Dale C
Keithley Applications
Keithley Applications
Posts: 2849
Joined: June 10th, 2010, 6:22 am
Country: United States
Contact:

Re: Problem Firmware upgrade to C30

Post by Dale C » October 8th, 2010, 10:53 am

It seems to me that the software protection bits are being turned on in flash. If these units are still waking up properly at C27 after the attempt, then that's probably what's wrong. They'll have to be returned and the flash parts will need to be changed.
Please contact your local Keithley service center for return for service instructions.

PaulPaul
Posts: 5
Joined: October 8th, 2010, 9:53 am
Country: United Kingdom

Re: Problem Firmware upgrade to C30

Post by PaulPaul » October 9th, 2010, 1:12 am

Thank you for your reply, Dale

PaulPaul
Posts: 5
Joined: October 8th, 2010, 9:53 am
Country: United Kingdom

Re: Problem Firmware upgrade to C30

Post by PaulPaul » October 9th, 2010, 6:41 am

Dale,

I forgot to mention that I'm able to go from C30 to C27, and from C27 to C25 and back to C27 but not from C27 to C30. If I can go back and forward between the earlier versions does it meant that the software protection bits are not being turned on in flash?

Regards

Paul.

Dale C
Keithley Applications
Keithley Applications
Posts: 2849
Joined: June 10th, 2010, 6:22 am
Country: United States
Contact:

Re: Problem Firmware upgrade to C30

Post by Dale C » October 11th, 2010, 5:24 am

Hello Paul,
I have been able to go back in firmware revisions with no trouble.
My guess is that the unit needs service.
Dale

Post Reply

Return to “2400 Series SourceMeter”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests