Tektronix Technical Forums are maintained by community involvement. Feel free to post questions or respond to questions by other members. Should you require a time-sensitive answer, please contact your local Tektronix support center here.

Voltage measurement Kusb 3108 Labview

Post Reply
plucchetti
Posts: 3
Joined: July 29th, 2013, 11:03 am
Country: Argentina

Voltage measurement Kusb 3108 Labview

Post by plucchetti » July 29th, 2013, 11:21 am

Hello,

I may have some problems with the Labview drivers or configuration. Could somebody help me ?

I need to measure a sensor signal (+10v to -10v) with a Kusb 3108 and a Labview application

When the sensor is in repose the output signal is between 1.72 V and 1.74v.
I get the same values if I measure with a voltimeter or with the "Quick data Acq" software

but if I use LabView 9 and "AinSingle.vi" example (from LV-Link) the output signal is between 7.9 V and 8.1v.

What is wrong in my measurements ??

Best regards
Pablo

plucchetti
Posts: 3
Joined: July 29th, 2013, 11:03 am
Country: Argentina

Re: Voltage measurement Kusb 3108 Labview

Post by plucchetti » July 29th, 2013, 12:52 pm

I've found the problem, I need to set a diffential input in the LaBview aplication for my sensor.
Could somebody tell me how to set that ?

Jamal_IE
Posts: 10
Joined: September 15th, 2014, 10:23 pm
Country: Ireland

Re: Voltage measurement Kusb 3108 Labview

Post by Jamal_IE » September 21st, 2014, 10:52 am

you can select it in the VI. there is option of single-ended or differential

Post Reply

Return to “Low Voltage Measurements”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest