Tektronix Technical Forums are maintained by community involvement. Feel free to post questions or respond to questions by other members. Should you require a time-sensitive answer, please contact your local Tektronix support center here.

Using ITM's on external computer

Post Reply
Yellowchip
Posts: 5
Joined: August 14th, 2014, 7:58 am
Country: Germany

Using ITM's on external computer

Post by Yellowchip » September 7th, 2015, 1:53 am

Hi,

I have an external computer with ACS to control an SCS4200. I can't use interactive test modules. Is there a posibility to use ITMs on the external computer? Maybe there is something I need to copy from the SCS?

Norbert W
Keithley Applications
Keithley Applications
Posts: 228
Joined: October 21st, 2010, 7:18 am
Country: Germany

Re: Using ITM's on external computer

Post by Norbert W » September 11th, 2015, 4:35 am

Hello,
the release notes state that ACS 'should' run on the 4200-SCS, but:
you can try (not recommended as you might run into limitations) to
- in KCON select Ethernet in KXCI settings
- start KXCI on your 4200-SCS
- in ACS tools - preferences - misc - 4200 settings enter the IP address of your 4200-SCS
- make a new hardware scan in ACS
- save and restart ACS.

Yellowchip
Posts: 5
Joined: August 14th, 2014, 7:58 am
Country: Germany

Re: Using ITM's on external computer

Post by Yellowchip » October 12th, 2015, 3:44 am

Hi,

thanks for the answer. But I have no problem "remoting" the SCS-4200 with the PC. The ACS Software on the pc finds the Hardware of the SCS-4200.
The problem is that I cannot generate ITM's in ACS on the external PC (in contrast to CTM's, PTM's, etc.). I already reinstalled ACS, but the problem remains. When I right-click on a Device in the test tree, it looks like the attachment.

PS: KITE is also installed on the PC and with KITE there is no problem using Interactive Test Modules.
Attachments
ITM-problem.jpg
ITM-problem.jpg (25.9 KiB) Viewed 20536 times

Kenneth P
Keithley Applications
Keithley Applications
Posts: 212
Joined: October 25th, 2010, 1:31 pm
Country: United States
Contact:

Re: Using ITM's on external computer

Post by Kenneth P » October 12th, 2015, 9:24 am

See the ACS Example Hardware Configurations section in the ACS Reference.

ACS on a laptop/desktop for a Model 4200-SCS only

ITMs can be used for this case. They are only used to control the Model 4200-SCS using an ethernet
cable and KXCI interface.
PTMs can be used for CV testing.

Configure KXCI for Ethernet. What version of ACS are you using?

Yellowchip
Posts: 5
Joined: August 14th, 2014, 7:58 am
Country: Germany

Re: Using ITM's on external computer

Post by Yellowchip » October 14th, 2015, 4:44 am

Thank you for the answer. That was the problem. I thougth I could write ITMs, even when I had currently no connection to the SCS. You may not need it anymore, but anyway: I use the version 5.1 ;)

Post Reply

Return to “ACS Software Products”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests