Tektronix Technical Forums are maintained by community involvement. Feel free to post questions or respond to questions by other members. Should you require a time-sensitive answer, please contact your local Tektronix support center here.

TDS1001B CH2 Fault

DPO/MSO/MDO4000 Series, DPO/MSO/MDO/TDS/THS3000 Series, DPO/MSO/TDS/TPS2000 Series, TBS/TBA1000 Series
Post Reply
Jordan66
Posts: 1
Joined: January 17th, 2021, 7:54 am
Country: Italy

TDS1001B CH2 Fault

Post by Jordan66 » January 17th, 2021, 9:54 am

Hi all, I have a Tektronix TDS1001B Oscilloscope that has a problem on CH2: it reads a 400mV P-P signal at 6.250kHz even with the probes disconnected. In Autoset it says that it detects DC level on CH2 and therefore does not perform the autonomous calibration but stops at step 3 of 16. When I turn it on, however, it does not detect any errors. I checked the voltages and they are Ok so I think there is a fault on the Main Board Part. No. 870-0008-00 879-6178-73, I have disassembled it and I am looking for a spare, perhaps from another instrument that has a different fault and can act as a donor. Or I could try to fix it or get it fixed. Unfortunately I have not found the scheme so it is difficult for me to find the fault. Any tips? Has anyone had the same problem? Or is there someone who could fix it? Thanks
Calibrazione ko.png
Calibration stops at step 3
Calibrazione ko.png (14.79 KiB) Viewed 94 times
Autoset CH2 Livello DC.png
Autoset DC Level on CH2
Autoset CH2 Livello DC.png (12.77 KiB) Viewed 94 times
Misure CH2 senza sonde.png
Measure 400mV P-P on CH2
Misure CH2 senza sonde.png (14.86 KiB) Viewed 94 times

Post Reply

Return to “Non- Windows Based Oscilloscopes”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest